15 Şubat 2020 Cumartesi

Kiev Bulgakov Müzesi

Kiev şehrinin maksimum ziyaret edilen müzelerinin başında gelen Kiev Bulgakov Müzesi, ünlü oyun ve roman yazarı  önlü yazar Mihail Afansyeviç Bulgakov’un yaşamış olduğu evdir. 1891 senesinde Kiev’de doğmuş Bulgakov, yazdığı eserlerden dolayı devrin yöneticisi Stalin’le karşı karşıya gelmiştir. Bu dönem yazdığı eserlerin basılması ve okunması yasaklanmıştır. Bulgakov, Kiev’den ayrılmak istemiş olmasına karşın bu isteği engellenmiş ve şehir dışına çıkması yasaklanmıştır.

Andrevsky Yokuşu’nda yer alan Bulgakov Müzesi, en turistik noktalardan biridir. Her yıl binlerce bireyin ziyaret etmiş olduğu müzenin girişinde Mihail Afansyeviç Bulgakov’a ilişik bir heykel bulunmaktadır. Kiev Bulgakov Müzesinde çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir. Edebiyat hakkında seminerler, kitap kulübü etkinlikler yapılmakta, araştırmalar için belgeler sunmaktadır.

1989 senesinde müzeye dönüştürülmesi kararlaştırılan Bulgakov Müzesi açılışı 1991 yılının mayıs ayında, yazarın 100. ölüm yıl dönümünde gerçekleşmiştir. Bina, 1888 yılında inşa edilmiş, mimarlığını Gardenin üstlenmiştir. İçerisinde Bulgakov’a ilişik eşyalar, kitaplar ve resimler bulunmaktadır. Toplam 2500 parçanın sergilendiği müze, yazarın ve çevresinin yaşamını ve yaratıcılığını aktarmaktadır. Aynı zamanda Bulgakov’a ilişik yazılar, hiç yayınlanmamış eserleri de sergilenmektedir.
Sonraki Yazı
Önceki Yazı

Bu Yazının Yazarı:

0 yorum: