10 Şubat 2020 Pazartesi

Kiev İklimi

Genel olarak, Kiev iklimi ılıman kışlar ve ılık yazlar ile ılıman kıtasaldır, ancak iklim değiştikçe deniz özelliklerini kazanır. Hava sıcaklığı öncelikle güneş ışığının gelişine bağlıdır, bu da güneş ışığının insidans açısı ile belirlenir. Yaz gündönümü gününde (22 Haziran), açı 63 ° 'ye ulaşır. Bu günün süresi 16.5 saattir. Kış gündönümü gününde (22 Aralık), Güneş ufkun üzerinde 16 ° yükselir. Bu günün süresi 8 saattir.

Kiev ilinin yıllık ortalama sıcaklığı +8.4'dır, Temmuz ayında en yüksek sıcaklık: +20.5 ° C, Ocak ayında en düşük sıcaklık: −3.5 ° C.

Yıllık toplam güneş ışığı süresi 1927 saattir veya mümkün olanın% 43'üdür. Yıl boyunca en büyük güneş ışığı süresi Haziran ve Temmuz aylarında (her biri 279 saat) ve en kısa (139 saat) Aralık ayında görülmektedir.

Kiev'de Mevsimler

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 4 mevsim belirgin olarak yaşanmaktadır. Hava şartları Türkiyede Ankara ile kıyaslanabilir.

Kiev Kışı

Kiev'de kışın iklim süresi 90 ila 120 gün arasındadır, ancak son yıllarda 50 - 90 güne düşmüştür. Kış uzun, ama nispeten sıcak.
Uzun vadeli gözlemlere göre, 20 ° C'nin altında sabit bir günlük sıcaklık düşüşü 20 Kasım'dan sonra başlıyor ve 20 Mart'tan sonra bir artış. Bununla birlikte, iklim değişikliği eğilimi göz önüne alındığında, böyle bir iklim kışının tipikliği daha az yaygınlaşmaktadır. Yani, 2006-2007 anormal kışı, tanım olarak, 24 Ocak'ta başladı ve tam olarak 1 Mart'ta sona erdi, yani 35 gün oldu.
Aralık ayında kar örtüsü sürüyor. Kar ortalama 90-95 gün boyunca uzanır, ancak kar örtüsünün tamamen ortadan kalktığı son yılların sık ve uzun süreli çözülmeleri göz önüne alındığında, bu tür günler yavaş yavaş azalır. Çözülmeler ayrıca dondurucu yağmur ve dondurucu yağmur nedeniyle buz gibi tehlikeli olaylara neden olur. Bu fenomenler oldukça nadirdir ve sır daha sık görülür. Kışın sıcaklıkta önemli bir düşüş, öncelikle kuzey ve doğudan soğuk havanın gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bu, termometre sütunu −30 ° C'nin altına düştüğünde sözde şiddetli kışlara neden olmuştur.

Kiev Baharı

Bir gün boyunca, 23 Mart'ta saat 11: 00-28: 00 arasında Kiev'de 50 cm kar düştü. Kar derinliği ortalama yarım metreydi (1.5 metreye kadar bazı yerlerde 19 m / s'ye kadar rüzgarları olan bir kar fırtınası nedeniyle), 20 cm'lik yerleşik kar örtüsü dikkate alındığında, günlük artış 30 cm idi, bir önceki yoğun kar yağışı 29 Aralık 2009, zaman kar örtüsü yüksekliği günde 31 cm idi.Kar fırtınası başladıktan sonra, Kiev ulaşım çöküşü başladı. 22 Mart akşamı insanlar bazen 8-12 saat eve döndüler. Kara trafiği neredeyse durdu.
Kiev'de bir acil durum modu açıklandı, Cumhurbaşkanlığı Alayı'nın 5 zırhlı personel taşıyıcısı ve 250'den fazla ekipman dahil edildi. Toplamda, siklonun Kiev'e geçişi sırasında, 60 mm yağış düştü. Ayrıca, 23 Mart'ta düşen 47 mm yağış, 1937'ye ait olan Mart için günlük maksimum yağışı kırdı - daha sonra yağmur şeklinde 43 mm düştü. Aynı zamanda, meteorolojik günlerin bir gün 8:00 ila diğer günün 8:00 arasında sayıldığı dikkate alındığında, bu bağlamda, 49 mm yağış düştüğünde Kasım 1966'daki kar yağışı daha güçlü kalır, ancak bu dikkate alınmaz.

Kiev Yazı

İklimsel yaz, ortalama günlük hava sıcaklığının +15 ° C'nin üzerine çıktığı ve Eylül ayı ortalarında sona erdiği ve kural olarak takvimden 2 ay daha uzun yıllar boyunca bir ay boyunca sürdüğü Mayıs ortalarında şehre gelir. Son zamanlarda, iklim değişikliği nedeniyle, daha sıcak yaz günleri Nisan ayı sonunda da düşüyor, bu nedenle 2012'de bu ayın son günlerindeki hava +30 ° C ve daha yüksek bir rekor seviyesine yükseldi. Tüm yaz aylarının ortalama aylık sıcaklıkları +18 ° C'yi aşar ve maksimum günlük sıcaklıklar gölgede + 39 ... + 40 ° C derecelere ulaşabilir. Yazlar genellikle yağışlı ve yağışlı geçer. Yaz aylarında, yağışların yıllık aylık kayıtlarının yanı sıra normdaki maksimumlar düşer. 82 mm yağışla Haziran yılın en kurak ayıdır. Ayrıca, Haziran 1932'de yağış miktarı 239 mm'dir ve bu da tüm gözlem tarihi için bir kayıttır.

Kiev Sonbaharı

Sonbaharın başlangıcı, ortalama günlük sıcaklığın +10 ° C'nin altına düştüğü döneme düşer. Genellikle bu Eylül ayının sonu - Ekim ayının ilk haftası. Sonbahar yılın zıt bir mevsimidir, bu nedenle sonbaharın ilk yarısı yaz aylarında, özellikle Eylül ayında (Hint yaz denilen) genellikle kuru ve sıcaktır. Ancak Eylül ayının sonbahar sıcaklıkları ile oldukça nemli ve serin olduğu görülür. Yani, 2008 yılında, Eylül rekor yağışlı çıktı - 152 mm yağış, o zaman 58 mm bir norm ile. 2013 yılında, bu rekor yeni bir kayıt tarafından engellendi - 213 mm, bu da% 374 (!) Norm. Yağış "4.5 ay ileri gitti."
Sabit antisiklon hava durumu genellikle Ekim ayında görülür ve Kasım ayında bile +20 ° C'nin üzerindeki sıcaklıklarda görülür, yanlışlıkla yaz yazları olarak adlandırılır, bu nedenle Kasım 2010'un ortalarında hava +21.7 ° C'ye ve ortalama günlük sıcaklığa kadar ısındı. +15.5 ° C, gerçekten yaz performansı. Bulutlu, yağmurlu hava Ekim sonunda görülür, genellikle bu dönemde ilk kar düşer, genellikle ıslaktır. Kasım ayında (ve çok nadiren Ekim ayında), geçici bir kar örtüsü kurulması mümkündür. Kasım ayında, geçici kar örtüsüne ek olarak, ay sonuna kadar bazı yıllarda kalıcı kar örtüsü oluşturmak da mümkündür. Bu nedenle, sonbahar 19-25 Kasım'a kadar sürer, ancak iklim değişikliği nedeniyle bu süre Aralık ortasına kadar ertelenebilir.
Sonraki Yazı
Önceki Yazı

Bu Yazının Yazarı:

0 yorum: