9 Şubat 2020 Pazar

Kiev'de Görülmesi Gereken 10 Yer


Kieve'e her ne amaçla gitmiş olusanız olun mutlaka gitmişken görmeniz gerek 10 yeri sizin için belirledik. Siz de yolunuz bir gün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düşerse mutlaka bu Kiev'de Görülmesi Gereken 10 Yer adlı yazımızda yer alan mekanlara gidin.

1. Bağımsızlık Meydanı

Bağımsızlık Meydanı

Kiev’in ve Ukrayna’nın ana meydanı. Meydanın simgesi özgürlük anıtı, Kiev’e gelen turistlerin resim çektirmek için seçtikleri başlıca anıtlardan sadece biridir.

2. Mihaylovskaya Manastırı

Mihaylovskaya Manastırı

Mihaylovskaya Meydanı’nda, Sofiyskaya Manastırı’nın karşısında yer edinen manastır, altın kaplama kubbeleri, Ukrayna barok tarzdaki mimarisi ile görenleri hayran bırakıyor. 1713 yılında inşa edilen manastırın bir bölümü 1930 senesinde yıkıldı ve 1990 senesinde yine inşa edildi.

3. Kiev İkinci Dünya Savaşı Müzesi

Kiev İkinci Dünya Savaşı Müzesi

2. Dünya Savaşı’nda 30 milyon evladını yitirerek destansı bir direniş örneği sergileyen eski Sovyetler Birliği’nin savaşta yaşadığı acıları, kahramanlıkları tüm etkileyiciliği ile gözler önüne seren “Büyük Anayurt Savaşı” Müzesi Kiev’de ne olursa olsun ziyaret edilmesi ihtiyaç duyulan yerlerden biri.

4. Kiev Andrevski Yokuşu

Kiev Andrevski Yokuşu

Arnavut kaldırımları, bit pazarı, güler yüzlü satıcıları, sokak ressamları, tarihi binaları, müzeleri, resim galerileri, antika mağazaları, kafe ve restoranlarıyla Andreyevskiy Yokuşu Kiev’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

5. Kiev Podol


Kiev’e turistik seyahat için gelenlerin kesinlikle görmesi gereken yerlerden biri Podol. Zamanı mimarisi, kafe ve restoranlarıyla Kiev’in en renkli semtlerinden olan Podol’e ait ilk bulgular 9. Yüzyıla kadar dayanıyor.Kiev Rusyası zamanında alt şehir olarak adlandırılan Podol, ismini eski Rusçada alt bölge anlamına gelen подолье kelimesinden alıyor.

6. Altın Kapı

Kiev Altın Kapı

XI. Yüzyılda inşa edilen yapı, XVII. Yüzyıla kadar Kiev’in ana giriş kapısı olarak hizmet gördü. 1982 senesinde baştan aşağı tadilattan geçirilen yapı bugün Kiev’de turistlerin en önemli uğrak yerlerinden.

7. Kiev Kreşatik Caddesi

Kiev Kreşatik Caddesi

Kiev’in ve Ukrayna’nın en ünlü caddesi olan Kreşatik, Stalin devrinde inşa edilen zamanın binaları, etkileyici mimarisi, sağlı sollu sıralanan mağaza, kafe ve restoranlarıyla Kiev’in en önemli simgelerinden biri. Bağlarımsızlık Meydanı’nın derhal yanında yer edinen cadde hafta sonları trafiğe kapatılıyor.

8. Kiev Sofiyskaya Katedrali

Kiev Sofiyskaya Katedrali

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer edinen Kiev’in en antik katedrallerinden olan Sofiyskaya Katedrali, 11’inci yüzyılda Prens Yaroslav Mudrıy tarafından inşa ettirildi, bu yüzyıldan kalma mozaik ve freskleriyle ünlü. Kubbeleri altın kaplama olan katedral, Kiev’in tarihinde ilk okula ve kütüphaneye de ev sahipliği yapmış. Katedralin yanı başındaki Sofiyskaya ve Mihaykovskaya meydanları da turistlerin başlıca uğrak yerlerinden biridir.

9. Kiev Mağaralar Manastırı "Lavra"

Kiev Mağaralar Manastırı "Lavra"

UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer edinen ve Dnyepr Nehri’ne nazır tepelerin üzerine kurulu Peçerskaya Lavra, Kiev’de turistlerin başlıca uğrak yerlerinden pek çok kilise, manastır ve mimari yapıdan oluşan bir karmaşık olan Lavra’yı bugüne dek dünyanın dört bir yanından ziyaret eden turistlerin sayısı 45 milyon dolayındadır.

10, Kiev Marinski Parkı

Kiev Marinski Parkı

Kiev’in en gözde parklarından önde geleni olan Marinski Parkı, başkent Kiev'in merkezinde, naturel güzellikler ile zamanı mimariyi birleştiren cezbedici bir güzelliğe haizdir. Anıt statüsüne sahip park, Kiev’in en romantik yerlerinden biri olarak gösterilen Aşıklar Parkı’nı da içinde barındırıyor.
Sonraki Yazı
Önceki Yazı

Bu Yazının Yazarı:

0 yorum: