1 Nisan 2020 Çarşamba

Kiev Üniversiteleri

Bildiğiniz gibi Ukrayna'da üniversite eğitimi sınavsız oluyor. Sizin için Ukrayna'nın Kiev şehrinde sınavsız kayıt olup kaliteli eğitim alabileceğiniz üniversiteleri inceledik. Gelin hep beraber dünya sıralamasında zirvelerde olan sınavsız Kiev üniversiteleri adlı inceleme yazımıza bir göz atalım.

1. Kiev Politeknik Üniversitesi

Kiev Politeknik Üniversitesi

1600 dönümlük araziye kurulan Kiev politeknik üniversitesi 20 fakülte, ikisi askeri araştırma ve eğitim kurumu,  8 araştırma ve eğitim kurumu, 12 araştırma enstitüsü ve 14 araştırma merkezinden doğar. Bu da üniversitenin ne denli büyük bulunduğunu göstermeye yetiyor. Ukrayna’da genellikle mühendislik denilince akla gelen ve hem de Ukrayna’nın en büyük üniversitesi olan Kiev politeknik üniversitesi bünyesinde barındırdığı 20 fakülte ile bir tek Ukrayna’nın değil hem de dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri haline gelmiştir.

2. Kiev Ulusal İnşaat ve Mimarlık Teknik Üniversitesi

Kiev Ulusal İnşaat ve Mimarlık Teknik Üniversitesi

Eğitim verdiği 7 fakültede başta inşaat mühendisliği ve mimarlık olmak üzere yapı, mekanik mühendisliği ve ekoloji bölümlerinde öğrencilerine eğitim veren Kiev Ulusal İnşaat ve Mimarlık Teknik Üniversitesine kayıt yapmak için öncelikle 25 yaş altı olup 1 yıl Rusça hazırlık bölümü eğitimi alma zorunluluğu vardır. 1930 senesinde Ukrayna başkenti Kiev’de kurulan ve günümüzde 7 fakülteden oluşan Kiev Ulusal İnşaat ve Mimarlık Teknik Üniversitesi vermiş olduğu teorik bilgileri pratikte de öğrencilerine uygulamalı olarak öğreterek geleceğin mimar ve mühendislerini en iyi şekilde eğitip yetiştirmektedir.

3. Kiev Ulusal Taras Shevchenko Üniversitesi

Kiev Ulusal Taras Shevchenko Üniversitesi

170 yıllık bir geçmişe sahip olan Kiev Ulusal Taras Shevchenko Üniversitesi bilime ve öğrenime yapmış olduğu katkılardan dolayı ulusal ve uluslararası alanda bir çok ödüle layık görülmüştür. Çarlık Rusya’sından günümüze aralıksız eğitim vermeye geçindiren Kiev Ulusal Üniversitesi başarılarına yenilerini ekleyerek eğitim vermeye devam ediyor. Ukrayna’da 1834 yılında kurulduğunda ilk başta sadece felsefe fakültesi bulunan Kiev Ulusal Taras Shevchenko Üniversitesi günümüzde 16 fakülte ve 7 enstitü ile 20.000 üzerinde öğrenciye eğitim vermektedir.

4. Kiev Petro Çaykovski Müzik Akademisi

Kiev Petro Çaykovski Müzik Akademisi

3 Kasım 1913’te Rus Müzik Topluluğu Müzik Koleji’nin Kiev kampüsünde kurulan Kiev Petro Çaykovski Müzik Akademisi adını Pyotr İlyiç Çaykovski, duygusal dönem Rus klasik müzik bestecisinden almaktadır. Ukrayna ve Başkenti Rusya’ya bağlı iken kurulan Üniversitenin eğitim kadrosu da Rus Müzik sanatçılarından oluşmaktaydı. Konservatuvar eğitimi, 1890’larda Otel olarak kullanılan "Hotel Continental" olarak inşa edilen bir binada veriliyordu. Bu bina 2. Dünya Savaşı esnasında tahrip edildi, ancak 1955’te yeniden inşa edildi, ve bir konser salonu eklendi.

5. Kiev Ulusal Havacılık Ve Uzay Üniversitesi

Kiev Ulusal Havacılık Ve Uzay Üniversitesi

Yerli ve yabancı 50.000 civarındaki öğrencinin öğrenim gördüğü ve doksan hektarlık alandaki on dört bilimsel niteliği olan binadan meydana gelen Kiev Ulusal Havacılık Üniversitesinde 75 uçak ve helikopter, 42 tayyare motorları, 3 tayyare simülatörleri, 240 on-board sistemleri, kontrol tezgahları ve 2500 çağıl bilgisayarlar eğitim sürecinde kullanılmaktadır.
En Son
Önceki Yazı

Bu Yazının Yazarı:

0 yorum: